Wtykany termometr oporowy (PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY)
- karta katalogowa 90.2305
- dla temperatur -50...+260°C
- wodoodporny i hermetyczny
- wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne
Dzięki szczególnej formie budowy ten wodoodporny termometr oporowy z ostrą końcówką jest polecany do zastosowania przy procesach gotowania, pieczenia i wędzenia oraz we wszystkich innych procesach związanych z obróbką artykułów spożywczych i konserwacji. Kolejne miejsca zastosowania to autoklawy i sterylizatory.
Rura osłonowa wykonana ze stali kwasoodpornej jest dostępna z centrycznym lub skośnym ostrzem pomiarowym (kąt ok. 25° lub 45°).
Wszystkie wykonania mają wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne. Gryf (uch-wyt) jest odporny na wpływ oleju i kwasów.
Seryjnie montowanym wkładem pomiarowym jest sensor Pt100, wg DIN EN 60 751, klasa dokładności B, podłączenie dwu- lub trzyprzewodowe.
DANE TECHNICZNE
Przyłącze |
Wg wyboru: końcówki przewodów gołe (bez izolacji), z nakładkami metalowymi, z wtyczką lub ze złączem wtykowym wielopolowym
|
Kabel przyłączeniowy |
Silikon, temperatura otoczenia -50...+180°C
Teflon, temperatura otoczenia -190...+260°C
Przewód może być uziemiony (opcja)
|
Gryf (Uchwyt) |
Tworzywo sztuczne PPS, temperatura otoczenia maks. +200°C
Silikon, temperatura otoczenia maks. +200°C
Teflon, temperatura otoczenia maks. +260°C
|
Rura ochronna |
Stal kwasoodporna 1.4571, śr. 3,2mm, 4mm, 4,5mm
|
Końcówka rury ochronnej |
centrycznie, kąt ok. 25°
ukośnie, kąt 45°
|
Wkład pomiarowy |
Pt100 DIN EN 60 751, Kl. B, 2- przewodowy
|
Stopień ochrony |
IP 67
|
|
|